Tre oslagbara filmer


Den här filmen är så himla gripande. Man lämnas med en stark känsla efteråt och den får en verkligen att tänka efter. En mamma skickar iväg sina två barn för att leta reda på deras rötter i mellanöstern. I jakten på en bror och far de aldrig mött, uppdagas sakta deras mors hemlighet – ett skakande krigsöde som till slut blev för mycket att bära.
Den här filmen är också helt sinnessjukt bra! Både jag och johan är kära i den kvinnliga huvudrollsinnehavaren. Filmen handlar om en ung kvinna i Jerusalem, som växer upp på ett skyddat barnhem under staten Israels första år. Som 17-åring skickas hon till ett flyktingläger för att undervisa. Här tvingas hon öppna ögonen för de svårigheter som hennes folk går igenom. Då hon blir kär i den politiske aktivisten Hani, ställs hon inför ett val: att delta i det blodiga inbördeskriget för hennes folks framtid, eller att kämpa för att skapa fred genom att undervisa barnen.Så ruskigt bra tycker jag! Johan som läst boken tyckte att den var sådär dock eftersom den inte höll samma mått i filmform.
Handling: Carl Hamilton lyckas infiltrera en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen. Men ligan utsätts för en plötslig dödlig attack av en väldrillad grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton kommer undan massakern, men raketerna är spårlöst försvunna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden
RSS 2.0