Fantomsmärtor/Fantomkänslor.

Mina läkare har varit noga med att informera om skillnaden mellan fantomsmärtor och fantomkänslor. Smärtor, ja det säger ju sig självt. Det gör ont. Och Fantomkänslor är snarare obehagskänslor, stickningar, kliande eller domningar.

Jag hade smärtor i  början av den här processen. Med medicin lyckades jag ändå hantera det. Efter några månader gick det över i oehagskänslor och jag kunde sluta med medicinen (som by the way har rätt jobbiga biverkningar).

För nån vecka sen har det börjat smärta igen. När jag träffade min protesinjeniör Lasse häromdagen så frågade jag honom varför det kommer tillbaka nu? Han kunde inte svara på det men han ställde en intressant fråga. ''Känns det som att att smärtan flyttat sig högre upp mot området där benet gått av eller sitter värken fortfarande längst bort i foten du inte har kvar?''.

Den har ju faktiskt flyttat sig närmare! Lasse sa att det var positivt. Det betyder att hjärnan har börjat ta in att benet är borta och den kommer så småningom förstå att benet slutar en bit under knäet. Smärtorna och känslorna kommer minska med tiden:)

Spännande..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden
RSS 2.0