Rule of a Lady.


Såhär ser det ut inne i Dalarö!Vi var inne och åt lunch i Dalarö igår. Det är så himla mysigt alltihopp. Det är en arkadisk liten by där allt är så himla gemytligt och enkelt. I Love it. Är man här rekommenderar jag en lunch på strand hotell. God mat, bra service och bra superbra läge. Nu ska vi ut med båten!

Påväg hem till Jessi.


UTAN STJÄNFILTER                                    MED STJÄRNFILTER


Igår klickade jag hem några nya filter till min kamera från
Tvspelsweb.se. Det blev ett stjärnfilter, ett polarisationsfilter och ett diffuserfilter. Stjärnfiltrets funktion är ju ganska given. Man kunde välja på hur många strålar det ska bli i ''stjärnorna'', jag valde åtta. Diffuserfiltret ska ge en mjukare, dovare känsla på bilden. Polarisationsfiltret gör tex himlen blåare och tar bort reflexer av ljus i vatten och glas mm. Känns mycket Spännande alltihoppa.

Bild: kamerafilter.se

FRENCH DINNER FOR 2.


Det blev en kulinarisk lördagskväll här på Dalarö. Vi bestämde oss för att laga franskt, tillsammans. Franskt blev det men alltså.. Jag fick syn på Johan i soffan med ett glas vin i handen och han verkade lite disträ. Fast förrätt lagade han! Så söt. Det blev kantarellmackor samt rom tilltugg. FINT. JAg drog ihop en fransk kyckliggryta som vi ger 382 solar. Effterrätten var också bra: GLASS med Hallon, BLÅBÄR och Jordgubbar! mmmmmmm:)

8 Inspo Tumblr
Tillbaka på Dalarö.


Efter skjutningen åkte vi ut till Dalarö.
Vi stannar här några dagar iallafall och har det skönt. Sitter inne som två osociala tomtar i huset med laptoppen i knäet och slösurfar. SKÖNT! Snart ska vi gå ner och bada:) Det är varmt idag. Det gillar vi! jaaaaaaarååå:) Inte i vattnet dock, oj.

The Target- Skjutupplevelse med MONSTERKICK.
Idag fick vi tid hos ''The Target'' för att sjuta lite vapen. Det här var alltså Johans välkommenhem present som han fick när han kom hem från Liberia. Äntligen säger jag bara. Det var så himla kul! Vi var i en grupp på 15 personer, 2 tjejor, resten grabbar. Vi fick skjuta 3-5 skott med Walther PPK, Magnum revolver, desert Eagle och MP5. Vinnaren av allihoppa belönades med ett extra skott av en speciell pistol. Vem vann? JAG! Den går ut till alla tjejer-YES! Jag valde att skjuta ett skott med ''Den onda''. TUNGT! Blev fan svart på kinden efter skottet. Sparade 5 hylsor som minne, OCH våra skott plancher haha;)Pris: 1800 kr (För två)
Köp: Här

Den känslomässiga bergodalbanan.

Jag tror att alla har sånna dagar till och från. När man går från glad till ledsen, till upprymd, till nedstämd. Upp och ner, helt okontrollerat. Man hänger inte riktigt med. Kanske påverkas man av yttre händelser och emotionella bergodalbanan följer dagens positiva och negativa sitautioner. Det är ju naturligt att man reagerar på det som händer. Både positivt och negativt.

Men ibland vet man inte riktigt varför man mår som man mår. Man bara känner sig tom och nedstämd egentligen utan andledning. Då tror jag att det bästa är att säga till sig själv, jahapp nu har jag en sån här dag och det är faktiskt okej! Sen kanske man blir glad igen under dagen, SUPERENERGISK rent ut sagt! För att i nästa sekund dyka ner i det kolsvarta vattnet utan botten. Då börjar man ju undra alltså. När jag har sånna dagar, alltså sånna dagar när det svänger kraftigt mellan olika känslolägen,  beror det oftast på såna enkla saker som jag faktiskt kan påverka själv. Har jag ätit bra? Har jag sovit och känner mig utvilad? Har jag druckigt? Har jag tagit min smärtmedicin? Oftast ligger det ju nånting i det här, för då svänger det! Man blir ostadig och oreglerad. Det här kommer jag ju oftast på först i slutet av dagen också men man lär sig! :)

Welcome home.


Nu är den inramad och klar.
Min lilla piece jag fick med mig från Foundation Maeght museet i St Paul de vence, Frankrike. Har någon varit väldigt aggressiv vid skapandet kanske? Jag vet inte. Kanske aningen hårdhänt emellanåt. Den passar bra hemma hos mig över min tv iallafall.

Fear is NOT my middlename.


DAGENS TIPS.

Den här filmen kan jag se om och om igen. Det har jag förresten gjort. Kanske 22 gånger. Den handlar om Julia Roberts som inte är nöjd med sin livssituation. Hon vill resa, hon vill utforska och hon vill hitta sig själv. Framförallt: Hon vill börja NJUTA av livet. Hon åker till italien, indien och Bali. Och OM hon njuter! Hon njuter av maten, det syns;) Hon njuter av hennes vänner, hon njuter av fantastiska miljöer. Man blir så inspirerad! Jag mår så BRA när jag sett den här. Sen träffar hon heta Javier Bardem i slutet och det uppstår lite magi..
FINT.


Onsdag 27 Juli.


Lunchen var underbar med otroligt gott vin, bra huvudrätt och suverän efterrätt. Det är givetvis jordgubbar inblandade i det sistnämnda. Min räddning efter den där kvällen i november på sjukhuset som jag nämnde, Chefsöverläkaren som backade upp mig när jag stötte på motstånd från sjuksköterkorna, kom ju hit på lunch och gud vad glad jag var att se henne igen! Hon är en sådan fantastikt inspirerande och energirik människa så det är sinnesjukt! Vi blev totalt 8 personer. När gästerna åkt gick jag ner och la mig vid båthuset och körde en skön kombo av läsning, nap och medveten närvaro. HÄRLIGT! Nu har jag, Johans pappa, mamma och deras gode vän precis avslutat världens monster middag med grym efterrätt samt ost och vin och jag känner att det är dags att dejta sängen. HEJ!

Ps. Lägg märke till
bild numer sex. Och koppla till min bucketlist. TÄNK OM NÅN HITTAR DEN?! Tänk om nån är ute till sjöss och får syn på den där lilla Evianflaskan med innehållet.. På lappen i står det att man ska ta vara på livet. Jag vill inte skräpa ner skärgården på något vis, men det här får vara ett undantag bara idag, skräp med symboliskt innehåll;)

DALARÖ.


Jag är ute med Johans föräldrar i skärgården. Vi håller på att göra iordning lunch till några gäster som ska spendera dagen här. MYS! Imorrn kommer Johan hem från Skåne och om jag får min vilja igenom så går vår bokning för upplevelsepaketet med skjutning igenom till på fredag:) Tar emot lite att tala om skjutning när allt det här hemska har hänt i Norge.. Finner inga ord. Allt känns så overkligt och mina tankar går givetvis till de drabbade och dess anhöriga. Tycker ändå att Jens Stoltenberg har gjort ett grymt arbete nu efteråt och han håller fanan högt trots de svårigheter som följer. Blicka framåt och göra det bästa av det som är!


Todays Quote.


DAGENS TIPS: Ögonfransförlängning.
TITTA VA FIN RONJA BLEV EFTER ÖGONFRANSFÖRLÄNGNINGEN! Ronja är fin borde med och utan makeup, hon sminkar sig typ aldrig! Hon behöver inte det:) Men alltså det här blev ju helt sinnessjukt bra. Om man vill ha det såhär regelbundet så ska man försöka fylla på dom igen var 3-4 vecka. Det är så VÄRT. It looks natural men ändå är det en så fin detalj! BOOM!

Jessi1-0 Johan

När johan kom hem från Liberia i juni så fick han en välkommenhem present från BOX EXPERIENCE. Det är en butik i sturegallerian som säljer olika typer av upplevelsepaket, allt från speedcatracing,segling eller klättring till vinprovningar, cha cha kurser eller studiofotografering. Jag valde en skytte upplevelse eftersom både jag och johan gillar att skjuta med vapen (ojojoj läskigt..) Bra presentalternativ om man inte kommer på nåt annat och en extra upplevelse i bagaget höjer ju energinivån några snäpp.

Andrea är i stan.
Idag träffade jag Andrea som är hemma på semester från London. Välkommen. Vi spanade jackor till henne och jag letade efter en gedigen bysssa. Det gick sådär. Hur som helst. En fin dag! Notera hennes Victorias secret svall. Allstå det är så himla fint så det gör ont i hjärtat! Nu är jag trött och ska ladda om batterierna. Ikväll kommer Ronja, ögonfranspinglan från igår, vi ska äta mysmiddag hos mig. Ronja är en otroligt omhändertagande människa. Rår om sådär så man känner sig älskad. Gulle då.

En natt i november 2010.

Jag ger mig själv en stjärna för att jag fixade det här.

Mitt besök hos doktor Magnus gick bra,
mycket speciell man. Han ska remittera mig till en smärtklinik som ska hjälpa mig att få bukt med smärtorna. Han bad mig även att åka till Karolinska, omgående. På stubinen. Så det gjorde jag. På KS skulle jag över disken (Telefonkontakt eller återkoppling från uppringa samtal av patienter existerar inte här) boka ett möte med min läkare som opererade vid sista tillfället i november. Det har jag nu gjort. BRA! Känns skönt att ha styrt upp det här lite nu:) Jag bäddar för framtiden.

När jag hoppade ur taxin utanför ortopedmottagningen fick jag syn på en förbipasserande kvinna i sjuksköterske outfit som var på väg in genom glasdörrarna. Jag kände igen henne från ett mycket egendomligt möte i november vid min sjukhussäng. Jag kommer ihåg det här som att det var igår. Jag vaknade upp runt midnatt, det var mörkt i rummet och min rumskamrat som låg i sängen brevid hade somnat sedan länge. Hon precis som jag var beroende av sömn. Det är man när nått sånt här fruktansvärt har hänt. Jag vaknar inte av att jag drömde nått obehagligt eller av att sängen var obekväm, jag vaknade av att benet värkte något så fruktansvärt att jag fick svårt att andas. Ni vet när man vaknar av att man får kramp i vaden? Det var en kombination av den känslan (fast i låret), fantomsmärtor, och en brinnande värk vid opperationssåret. Krampen var värst. Jag tryckte febrilt på knappen för att ringa på sköterskorna, slutade liksom inte trycka trots att jag såg att den röda signal lampan gick igång över dörren. Dom måste komma nu tänkte jag. Sen greps jag av panik. Tårarna börjar rinna och jag kommer ihåg att jag började hyperventilera. Sen börja jag skrika. Alltså allt det här kom så himla fort att jag inte hann reagera. Dörren skjuts upp och in kommer en kort kvinna i 30- årsåldern. Jag hade aldrig sett henne förr och hon börjar med att presentera sig och säger att hon jobbar natt denna vecka. Jag ber henne att ge mig något som dämpar smärtan, tårarna sprutar och jag får knappt fram orden. Men hon hör mig. Hon hör och ser att jag våndas och det som händer sen är för mig helt obegripligt. Även idag. Hon säger i en ganska nonchalant ton: ''Du, nu är det såhär, att du har redan fått din dos av morfin idag så jag tänker inte fylla på nå mer här. Och du, lugna ner dig, sluta andas sådär!''. Jag skriker att benet krampar och att jag inte kan ha det såhär DU MÅSTE HJÄLPA MIG! Hon skakar på huvudet och säger samtidigt som hon styr stegen mot dörren: ''Slappna av och sluta spänn dig sådär, det går över''. Sen stängde hon dörren bakom sig. Jag kände mig så himla övergiven och utelämnad. Att hon arbetar som sjutsköterska, ett yrke där man ska hjälpa människor som har det svårt är sorgligt. Sen att hon bemöter en medmänniska i nöd på det sättet är horribelt bara det. Gick det över? Nej. Jag grät och andades allt häftigare, smärtan stegrar liksom gradvis och det kändes som att jag skulle dö vilken sekund som helst. Jag trycker på knappen igen i hopp om att någon annan sköterska ska komma in. Dörren öppnas efter ett par tre minuter och in kommer samma kvinna som nyss avfärdat mina böner. Hon suckar och går långsamt fram till sängen.''Ahh mmm, vad är det nu?''. Hennes ord känns så känslokalla och förnedrande. ''JAG KLARAR INTE DET HÄR! JAG SKA INTE BEHÖVA HA DET SÅHÄR! Snälla kan du göra nånting så att smärtan dämpas, det gör så ont så att jag hoppar ur fönstret snart, förstår du inte?!. Hon suckar och säger irriterat att jag kan få en alvedon men att hon tycker att jag FRAMFÖRALLT... ska lugna ner mig.

Alvedonen hjälpe givetvis inte. Jag ringde på klockan vid ett tillfälle till då hon och även hennes kollega kommer in men som inte heller var till mycket hjälp eller stöd. I förtvivlan ringer jag och väcker min pappa som självklart kände sig otroligt hjälplös på andra sidan linjen. Men han lyssnade och tröstade. I efterhand har jag fått veta att det är deras skyldighet att hjälpa så att patienten är smärtstillad, så pass mycket så att det är hanterbart iallafall. När maxdosen är uppnådd på insatt medicin som det var i mitt fall, ska sjuksköterkorna ringa upp till smärtkliniken som är öppet dygnet runt och rådfråga om ny insättning, antingen av samma medicin eller en som är jämförbar i samma kategori. Den här natten var bland de värsta jag nånsin upplevt. Jag vet att den här kvinnan är medveten om hennes skyldigheter, och hon gjorde en grov felbedömning på plats. Hur man nu kan lyckat med det när patienten skriker för sitt liv. Dagen därpå ringde Johans mamma till en nära vän till henne som är chefsöverläkare på en annan sektion på KS. Hon kom ner till avdelningen direkt och gav dom en ordentlig utskällning vilket ledde till att dessa i fortsättningen gjorde sina kontroller hos mig både nogrannare och mer regelbundet under dagarna. Bör även tilläggas: Med ett leende och lite fjäsk.  Henne, chefsöverläkaren, ska jag förresten träffa igen imorgon ute hos Johans föräldrar på Dalarö. Ser fram emot det! Hon kom och hälsade på då och då så länge jag låg på avdelningen. Kollade läget och såg till att allt sköttes som det ska
, så fin.

Jag tror inte den där sköterskan kände igen mig idag utanför glasdörrarna. Eller så gjorde hon det men försökte låtsas om att hon inte såg mig. Jag hoppas iallafall att hon aldrig behandlar en patient eller medmänniska på det sättet igen.

DOKTORN VÄNTAR MIG DENNA MORGON..

Om tio minuter befinner jag mig på Stureplans husläkarmottagning. Dom ska ta hand om mig idag sa dom. Känner mig mycket trygg:) Idag ska Doktor Magnus titta på mitt ben och säga vad som är på tok. För nått är inte som det ska. Så mycket har jag lyckats lista ut. Jag har alldelles för ont för vad som är rimlig och acceptabel smärta. Jag vill inte klaga mina vänner, men det har gjort väldigt ont senaste månaden. Det är sanningen. BOOM! Och jag vet knappt ut eller in eller hur jag ska vara, göra eller agera för att lösa det här dilemmat. HJÄLP MIG MAGNUS! HJÄLP! Jag tror han kommer lösa alltihoppa, känner det! BRA! HEJDÅ.

Ögonfransförlängning


Jag följde med Ronja idag som skulle göra en ögonfransförlängning inför sin spektakulära semester i Kroatien. Alltså jag hann aldrig se slutresultatet utan var tvungen att smita iväg mitt i alltihoppa men det såg så himla fint ut såhär.. Återkommer med en efterbild sen!

Todays Quote.


BH från Chantelle.


Häromveckan hittade jag en helt fantastisk bh från Chantelle! Den är see-througe, om det nu kan va bra eller dåligt, det återstår att se. Har mina aningar att det kan vara till flickors fördel (Och Pojkars). Men tänk den där himelskblåa färgen till en brun kropp! Uppenbarligen pratar jag inte om min nu eftersom jag inte är jättebrun- DAMMIT! Kanske snart? Monstercravings på den här med eller utan brun kropp iallafall!

Lägg även märke till planchen som ligger där bakom. Planen för dagen var att åka till ramverkstan och rama in den. Inhandlades i Frankrike på ''Fondation Maeght''. Det slår mig plötsligt hur värdefull den är för mig och här går jag och kastar runt den, utan skyddsutrustning, utan försiktighet- TVEKSAMT det här.
My love from France. På fredag ska den tydligen bli klar!

Ps. Halva priset på bh:n just nu

Jobbar med min bucketlist denna vecka!

Senaste tiden har jag haft problem med att ta tag i saker. Jag tycker det här är jättejobbigt. Först blir jag besviken på mig själv men sen tänker jag, det är klart att man kan få ha sånna perioder också! Man MÅSTE FÅ HA DET! Helt normalt. Är jag medveten om det kan jag också göra något åt det. För att komma igång tänkte jag att jag ska använda den här veckan, vecka 30, till att bocka av hela 3 saker från min Bucketlist (klick). En bucketlist har ju kanske lite mer givande, spännande inslag att bjuda på, än tillexempel tvätt, disk osv. Jag har valt dessa:

Ta en Golfkurs,
Skicka ut en flaska i havet med hemligt innehåll,
Fotografera en soluppgång..

SÅ! NU KÖR VI!

Amy Mullins.


Gud vilken fin och inspirerande tjej. Amy Mullins föddes utan vadben och fick amputera dessa nedanför knäna vid 1 års ålder. Den här tjejen är idag amerikansk friidrottare (Vann Paralymppiska sommarspelen 1996 i Atlanta. Hon satte rekord i 100 meter och i längdhopp), skådespelerska och modell. Hon har tydligen 12 par benproteser hemma, ojsan.

''The only true disability is a crashed spirit'', Amy Mullins.

SUPERFIX.

Kolla vad fina kedjor jag hittade till mina glajjor! Nu sitter dom där dom ska. På nosen eller runt halsen. Inhandlat i Sturegallerian hos Contacta Eyewear. Det är praktiska Jessi som är i farten. Fanns massa olika varianter att välja på! Och detta gick loss på ynka 80 kr. KAP!

 


Hon e Snabb.
Skönlitterära klassiker.

Efter djurgården siktade jag in mig på diverse bokbutiker. Jag plundrade avdelning med litteraturklassiker medans jag telefonerade med Andreas. Vi diskuterade fram tre tänkbara böcker, dom jag pratade om tidigare. Jag fick ett råd, beställ från nätet istället. Ekonomiskt och praktiskt var ledorden. Kan säga att så blev inte fallet. Istället för tre planerade böcker blev det till min förtjusning fem stycken. Andreas jag förstår din förtvivlan! JAG VET! Men nu var jag så lässugen så det dröjde max 3 minuter tills jag slog mig ner under ett träd i humlan och satte igång på min första av de inhandlade. Valet blev ''En underjordisk dagbok'' av Fjodor Dostojevskij. Jag hann läsa fyra kapitel och är redan fast! Spännande det kan bli..

Jag valde även ''Den store Gatsby'' av F. Scott Fitzgerald, ''Utrensningen'' av
Sofi Oksanen, ''Främlingen'' av Albert Camus och ''Brott och straff'' även den av Fjodor Dostojevskij.

Lunch på Djurgården.

Jag och Jasmin åkte ut på Djurgården idag och käkade lunch och tjattra lite. Mycket trevligt med en skön kombination av bra mat, sol och babbel. Min hälleflundra var gudomlig. Jasmin är så himla bra, fin och söt. Jag tycker att hon ska träffa en viss italienare som jag är bekant med men avståndet är ju helt klart ett problem. Samt herrns agerande. Svårlöst det här.


Ge mig Lulu.


Titta vilken fin, bra makeupväska jag hitta! Den här vill jag ju ha. Jag måste skaffa en ny fort som fan alltså. Verkar som att det är ett norskt märke för den säljs bara i norska webshoppar men nu är den slutsåld! Tillbaka först i oktober:( Om någon har nått annat tips på vart man kan hitta den så höj din röst omedelbart:)

Här finns den att köpa.

Söndag 24 Juli.


Igår låg jag hemma och vilade hela dagen. Jag tror det var behövligt. Jag mår bättre nu! Sov säkert mer än jag gjort på väldigt länge men det måste man få göra ibland. Jag inväntar en vän som ska komma förbi och hämta mig med bilen. Det vankas lunch och sen måste jag köpa en ny usb sladd samt de där böckerna jag ville ha. Ikväll får jag finbesök av min bror och jag har saknat honom så himla mycket! Frågan är vad jag ska bjuda på till middag.. Seafood?

DAGENS FILMTIPS- Soul surfer.


Det var som att den här filmen var gjord för mig.
Jag är fortfarande övertygad om att det måste vara ödet som gjorde att den spelades in precis nu! Det var ju nu jag behövde den:) Jag skrev ju om den tidigare och hade tur att hitta en nerladdning med bra kvalite. När vi var i Frankrike fick jag äntligen se den och jag säger bara..  H e r r e g u d. Den är så himla bra. Otroligt gripande historia, bra skådespeleri och för mig självklart väldigt symbolisk. Både jag och johan blev väldigt tagna emotionellt av den och hur mycket tårar som än spilldes så kändes det skönt efteråt. Jag rekommenderar den här STARKT! Av mig får den 3427 solar.

HANDLING: Bygger på en sann historia om en ung tjej som spås ha en lysande surfingkarriär framför sig. Hon har alla förutsättningar att bli bäst och med båda föräldrarna som även dom är toppsurfare kan det ju inte bli bättre. Men en dag när hon är ute och tränar blir hon offer för en fruktansvärd hajattack. Hon överlever olyckan lyckligtvis, men livet förändras. Hon måste lära sig att adjust to her new life utan arm och märker att saker och ting inte är lika lätt längre. Filmen handlar om hur hon tar sig tillbaka till livet, om acceptans av verkligheten och om att aldrig ge upp!

Titta på trailern här.Tumblr.
Björn är en svensk hjälte.

Idag gjorde jag nått som jag länge tänkt på. Jag mailade svenska hjältar vad som hände förra året i oktober. Tack vare Björn så slutade inte den där historian så förrödande som den kunde gjort om jag haft otur. Nu blev jag ju av med benet och det är ju förrödande i sig men jag lever! Tack vare björn:)

 

Ibland tänker jag på vad som hänt om han inte kommit. Jag MÅSTE få tänka så också, det är en del i processen att bearbeta har jag fått veta. Bara jag vet att det inte ska ta för mycket av min energi eftersom det bara är tankar, och aldrig blev till verklighet. Antingen, hade jag tryckts in med kroppen i maskinen och dött där inne. Eller om jag mirakulöst hade tagit mig ur själv, legat där på golvet ensam, i SMUTSEN! med ett avhugget ben. Ush. Nej den där björn måste få upprättelse, det känner jag.


Dags att komma i form!

 

 

 

 


Nu har det gått nästan 9 månader sen olyckan hände. Jag har jobbat så mycket med mig själv samt bearbetat och försökt anpassa mig till min nya vardag så det har inte funnits utrymme för någon regelbunden träning. Men nu så. Jag tror det kan va en bra del i rehabiliteringen. Nu har jag lagt upp en vattentät plan som ska ta mig till mitt mål! NU ska jessi att komma i form.


Träning

Hit the gym 3 dagar i veckan. Måndag, Onsdag och fredag. Börja alla pass med 30 min cykling. Min älskade andrea som har utbildat sig till PT i London ska få baka ihop en bra uppdelning av olika muskelgrupper att variera mellan från pass till pass.

 

Mat

Alltså jag tycker att mat hör till livsnjutningen och gräddiga pastasåser eller paj kan jag bara inte sluta med helt och hållet. Jag låter Lördag vara en dag när jag får äta vad jag vill och väljer bort pasta, ris, potatis och bröd alla andra dagar i veckan. Godis, chips och glass går bort! Ingen Coca cola i veckorna men på lördagen får jag givetvis dispans.

 


Det här kommer funka, inte för att jag bestraffar mig själv om jag missar på nåt (för den metoden tror jag inte på), utan för att jag belönar mig om jag når mina mål! Som jag nämnde tidigare så väntar ju en resa till Paris i oktober om jag håller det här;)

Word.


One wish or three.


Dessa böcker vill jag ha NU NU NU och helst igår. Kan inte sova och skulle ge mycket för att ha dessa i min ägo just nu! Jag blev klar med Mästaren och Margarita nu när vi var i frankrike och jag fell in love på en gång. Den boken har gjort succe hos mig den här sommaren alltså. Så himla rolig, så givande och så skarp! Handlar om djävulen ja..

Jessi's London Tips.

Alltså London är en stad jag aldrig riktigt får nog av. Man lämnar alltid platsen med saknad, fina minnen och en bra påfylld garderob. Här är mina tips samt favoritställen när det kommer till Shopping:


Oxfordstreet. (T-bana Oxford Circus eller Bondstreet)
Hela den här gatan kryllar av massvis med butiker! Jag skulle säga att utbudet varierar från budget till medel i prisklass. Du hittar klädbutiker som Zara, French Connection och en MEGASTOR Topshop (En hel våning bara med klänningar, en med smycken och accessoarer och en med casual clothing), La senza (underkläder) och Boots (skönhetskedja).

Selfridges. (400 Oxford Street)
På oxfordstreet får du inte missa min personliga favorit och egentligen det enda stället jag siktar in mig på- Selfridges. Ett stort varuhus som är jämförbart med Nk, fast dubbelt så mycket. Du kan handla väskor från Chanel, Balenciaga, LV, Miu miu, Mulberry, Prada mm. I klädväg hittar du märken som Acne, Barbour, Burberry, Theory, Reiss, Joseph, Karen Millen, Oasis, American vintage, Herve Leger och mycket mycket mer. Underkläder från Agent provocateur, Chantelle, Passionata och flera andra ljuvliga märken. Du hittar en extremt stor avdelning med smycken från Chanel, Tiffanys & co, Hermes, YSL, Mulberry, Swarovski mm. Du skulle utan tvekan kunna byta ut hela din garderob, sminkväska och alla dina accessoarer på plats!

New Bond Street.
Min favoritgata när det kommer till shopping i London! (Tvärgata till Oxford street). Den är dock väldigt lång och det är promenera som gäller för att ta sig nedått. Här hittar du, Reiss, Hermes, Chanel, Cartier, Ralph Lauren, LV, burberry, Anya Hindmarch, Miu miu, bulgari, Cartier mm. Klassikern är att strosa långsamt ner, ta en fika på nått av de mysiga cafeerna längs gatan och sedan fortsätta nedått.

HARRODS. (87-135 Brompton Road)
Superlyxigt, superfräscht, dock mycket turister. Här är allt extremt exklusivt och du kan shoppa allt från svindyra klänningar till vackra juveler eller väskor. Är du här ska du givetvis besöka Ladurée och äta lite maccarons och ta en latte. BARA MYS!

Westfield shoppingmall.
(T-bana till Woodlane, med Hammersmith & City line)
Burberry, Dior, Chanel, LV, Missoni, Prada, Omega, Zadig & Voltare och många fler, här finns det hur mycket som helst! Dessutom finns det ett stort utbud på lite billigare butiker om man hellre vill handla det. Du ska tveklöst åka tidigt till westfield, helst när dom öppnar, för tro mig, du behöver tid att ta dig igenom det här shoppingcentret!

Inspo.


Gårdagen i bild.
Vi spenderade gårdagen på Dalarö med Johans föräldrar. Jag har vilat och tagit det väldigt lugnt, OTROLIGT lugnt till och med. Vi sov i lillhuset den här gången för att det blev tillökning med gäster uppe i det stora. Vi har åkt båt, vi har fiskat, vi har ätit kräftor och vi har druckit vin. Bra rehab för mig! Är precis hemkommen från läkarbesöket på ot-center. Jag har fått order om att vila nu och att anledningen till att jag har så ont är att jag har överansträngt mig, alla blåmärken och allt beror på att jag sätter för högt tryck på benet i sånt tidigt stadium. Nu lugnar jag mig, SÅ! Done and done. Jag hade komponerat ihop ett papper med alla frågor angånde protesermodeller, läkarbesök,  och olika smärtor som jag gått och funderat på och nu känns det bra att ha fått lite mer klarhet i allt. Men framförallt: LUGN NU JESSI! LUGN!

MY BUCKETLIST!

What would you wish you could do before you die? What would you do if you have unlimited time, money and resources? What are your biggest goals and dreams? What achievements do you want to have? What experiences do you want to have / feel? Which countries, places or locations you want to visit? What activities or skills do you want to learn or try out? Are there any specific people you want to meet in person? What do you want to achieve Spiritually?Lära mig franska
Ta dykarcertifikat
Bli bra på att laga italienskt
Lära mig surfa
Ta körkortet
Lära mig gå med protes
Hjälpa barn/ unga som blivit amputerade
Bli en duktig fotograf
Ta en golfkurs
Läsa konsthistoria
Sova en natt under stjärnklar himmel
Tusenmetersklubben
Ta skjutcertifikat i precisionsskytte
Springa Lidingöloppet
Skriva en bok
Släktforska
Spontant kliva in objuden på en fest- and ROCK!
Dyka vid korallrev
Simma med delfiner
Gå en massagekurs
Fotografera en soluppgång
Skicka ut en flaska i havet med hemligt innehåll
Flyga hellikopter
Spendera 5 nyår utomlands (Hittills: London, Chile, Schweiz)
Krama nyfödda tigerungar
Förlåta någon/något som gjort mig illa
Göra skillnad i någons liv
Lära mig Yoga
Äga en grym, stor, DVD samlig av kvalitet
Skapa mitt drömhem
Läsa klart ''Processen'' av Franz Kafka
Åka på en resa, med mig själv som sällskap
Gå en meditationskurs
Designa 3 klänningar
Se ''Phantom of the Opera''Tokyo, Japan
Roadtrip i USA typ såhär.
Åka till Grand Canyon
Hawaii
Jerusalem
Maldiverna
Scottland
Chile
Indien
Kina, kinesiska muren
Amazonasdjungeln, Brasilien
Nepal
Monaco
Abu Dhabi
Marocko
Dubai
Costa Rica
Barbados
Besöka Ghost town/de hemsökta husen
Åka till Peru, Machu pichu
Paris
Jordanien, ''Petra the lost city''
Rom
Venedig
Ukraina
Åka på Safari nånstans i afrika
Tibet
Australien
Mexico
Nya Zeeland
Toscana i Italien
Seychellerna
Banaue Rice Terraces på filippinerna
Campa i Norge
Bali
Cook öarna
Como sjön i Italy
Garda lake i Italy
Beirut
Syrien
Argentina
Tahiti

TRAVEL INSPO FLORENS.

Renässansstaden. Johan har velat åka till Florens länge. Tänk att upptäcka den staden tillsammans från scratch. MYSIGT! Konst och arkitektur verkar vara två fantastiska element man inte går miste om i den här. Man kan ju välja antingen stadsliv eller så åker man ut på landsbygden och har det bra.

 

SEVÄRDHETER

 • Galleria degli Uffizi (Äldsta konstgalleriet i världen)
 • Basilica di Santa Croce (Kyrka från 1294)
 • Duomo-katedralen
 • Palazzo Medici – Riccardi (1400-tals palats)
 • Bargello Museet
 • Academia-museet
 • Santa maria del fiore

RESTAURANGER

 • Boccanegra
 • Antica Trattoria ''da tito'' dal 1913
 • La tenda rossa (1 stjärnig)
NATTKLUBB
 • Harry's bar
 • Dolce vita (coctail bar)
 • Flo lounge bar
 • Tenax

FLYG DIT
Flyg dirket till florens alternativt åk till Pisa och ta buss eller tåg därifrån till florens.

Welcome to St tropez

nu kör vi

 

Andrea bergmark: Den här är till dig;)Todays Qu...


MOTORSTOPP!

Jag har lagt märke till något förfärligt mina vänner, de senaste veckorna har värken i benet varit så otroligt dominerande. Den kommer alltid när jag har protesen på. Så var det förut också, men då varade smärtan i max 5 minuter precis när jag satte på den och sen gick det över. Nu trycker det på hela tiden. Varje steg känns. Jag frågar mig varför. Är jag för agressiv? Kanske. Jag har för närvarande blåmärken precis där det gått av och vet du, det är inte så himla skönt. Det är svårt att beskriva exakt hur det känns, för jag har aldrig kännt någon smärta som är jämförbar tidigare. Det bränner på en viss punkt och nästan hugger konstant om jag går i en backe. Jag behöver omedelbart ringa en konsulterande läkare som får titta på det här och säga vad jag ska göra, detta är inte hållbart naaaj! Jag ställer nog orimliga krav på min kropp i ett sånt här tidigt stadie efter amputationen och nu måste jag tagga ner.

Jag har vilat hela dagen idag, sovit djupt och försökt ladda upp batterierna. Jag har blivit uppassad och fått strikta order om att ligga ner, inte bära och inte pilla eller engagera mig i varken matlagning eller annat ansträngande. Blunda och bara vara. Har kännts givande och bra för en jessi på ett ben!

EDIT: Vilken tur att jag inte lider av Agliophobia- Fear of pain. Det hade vart jobbigt nu isåfall. Eller kanske den här; Anthophobia- Fear of flowers, farligt nu när man råkar vara omrigad av olika typer av blomster arrangemang, eller basiphobia- Fear of walking! Vilken otur isåfall..

FRANSKA RIVIÄRAN RECENCERAS!

Nu har vi spenderat våra två veckor på Franska Riviäran. Det var första gången för mig och jag kan men hundra procents säkerhet säga, att det inte var den sista. Såhär tycker vi om de orter och byar vi hunnit besöka:

Saint Raphael
Här har vi haft vår utgångspunkt. Johans familj har haft det här huset sedan snart tio år tillbaka så det är fyllt med massa minnen såklart! Saint Raphael känns som en ganska lugn stad. Vid hamnen ligger flera mysiga restauranger och det finns ett litet men ganska snålt utbud på butiker.

STE MAXIME
Här har svenska kungahuset ett semesterhus! Ligger ca 20 min med bilfärd från Saint Raphael. Superfin hamn med jättefina restauranger och lunchställen. Shoppingutbudet är inte jättestort och jag gör en spontan gissning att partylivet inte är superutbrett här heller. Här har vi ätit gott och tittat på snygga båtar!

ST Tropez
Vi åkte aldrig förbi Nikki beach men staden bjöd på bra shoppingbutiker, en fantastisk fin hamn med superheta båtar, mysiga restauranger, bra publik och förmodligen,- bra uteliv. Jag gissar bara. Under Juli och Augusti är St tropez PACKAD med turister men efter det så dör det tydligen ut totalt.

Vi besökte en strand lite bortom St Tropez som låg i orten ''La croix Valmer''. Den var superbra verkligen med bra service, fin kustremsa, vit härlig sand och bara allmänt rent och frächt. I highly recommend!


CANNES
Vi åkte dit under en dag och njöt av de GIGANTISKA båtarna, trevlig lunch vid en av strandrestaurangerna och lite shoping. Nu hittade inte jag nåt personligen då  alla pangbutikerna var stängda eftersom det var söndag tyvärr, MEN! Jag är övertygad om att det här förmodligen är den bästa staden för monstershopping.

Ska man festa har nog Cannes också bland de bästa utbuden på bra cluuuuubs.

Haut de Cagnes (Bergsby)
Den här lilla medeltida bergsbyn hade jag siktat in mig på redan när vi satt i sverige och planerade resan! Och OM jag är nöjd med vårt besök där.. Det är helt fantastisk miljö, superfina små trånga gränder, blombeklädda torg och otroligt vackra utkiksplatser. Ett klart MÅSTE om man är i krokarna.

Saint Paul de vence.
Den här lilla vackra konstnärsbyn är ett säkert kort om man gillar konst och design. Vi besökte museet ''fondation maeght'' en solig dag och det var verkligen FANTASTISKT! Längs den slingriga vägen upp åkte vi förbi flera konstateljeer som defenitivt ska prioriteras nästa gång vi är där. Saint Paul de vence osar inspiration på lång väg och är det konst du vill se så kommer du inte bli besviken.

Juan Les pins
Ligger precis vid ''Antibes'' som är en riktig hamnstad. Stranden vi besökte var helt ok, partykvällen var lyckad med bra ställe och bra publik. Nu hann vi inte åka runt och se efter vad stället egentligen har att erbjuda men det ska enligt ryktesvägen (haha) vara ett ställe som är ganska ''it'' nu ojojoj..

EZE
(Bergsby)
Mitt bästa och mest värdefulla besök på hela riviäran! Den här platsen går bara att fantisera om och med ett drömläge vid kusten, fantastisk utsikt och sagolik arkitektur är det här ett minne jag aldrig glömmer. Jag hade velat gå en nivå högre i bergsbyn men det gör det ju bara mer spännande tills nästa gång;) Åker du dit måste du besöka restaurangen Chateau Eza som garanterat levererar en fantastisk måltid.

Monaco
Beläget på franska Riviäran var det ett självklart måste på vår semester. Jag tycker monaco var superhett även fast vi inte hann slå klackarna i taket på plats. Det har satt ett stabilt intryck utan tvekan och för shopping och uteliv kan man nog hade extremt trevligt i Monaco;)

Chateauneuf
Vi besökte våra vänner som hade hus här. Middag spenderades nere på en mysig restaurang i ''Valbonne'' som ligger en bit nedanför Chateauneuf. Alltså arkitekturen, blommorna och hela atmosfären var fantastiskt. Helt underbar gemytlig ort som definitivt är värt ett besök.

NICE
Hit åker man om man vill ligga på playan vid det azurblåa vattnet, slå klackarna i taket eller shoppa loss. Dessutom, ska Nice ha flera bra konstmuseer och andra spännande sevärdheter så det finns mycket att fördriva tiden med. För shoppingfantaster får man inte missa frankrikes motsvarighet till NK; ''La fayette''.

Jetski i St. Aygulf.
Vi åker hem idag, klockan 20.30 lyfter planet från Nice. Vi har spenderat förmiddagen på stranden. Det blåste lite men solen värmde ordenrligt. Vi hyrde jetski och åkte ut på havet, jag klämde ihop benen och satt med järngrepp runt Johan för att undvika att flyga i vattnet. Vågorna gör ju att man flyger runt och studsar rätt hårt upp och ner- LÄSKIGT!

Besök i Grimaud på restaurang Les Santons.
Grimaud är en liten bergsby strax brevid St tropez. Bergsbyar är mina favoriter här. Det är nått speciellt! Dom bär på så mycket historia och miljön är så charmig. På vägen dit började det regna så vi insåg ju att det inte skulle bli mycket rundvandring innan middagen. Men lite hann vi runt så man fick ett intryck. Det var superfint, jag vill absolut tillbaka dit för att se mer! Men restaurangen sen, den var extraordinär med grym inredning, otroligt uppassande och serviceminded personal och supergod mat. Den är en highclass restaurang och den är nog på gränsen till att ha en stjärna (klick) iallafall. Jag rekommenderar starkt!

Middagsplaner i Grimaud.

Nu åker vi upp till Grimaud som är en liten, mysig bergsby precis ovanför St Tropez. Vi har bokat bord på Les Santons (klick) till klockan åtta som tydligen ska vara nått riktigt bra. Upp till bevis. Har vi tid nu kanske vi hinner svepa runt i byn och sätta lite spår där:) Älskar bergsbyar!

Baoli fick vänta


Ikväll hade vi ju fixat bord på det här pangstället i Cannes. Ryktesvägen säger att det är lite spännande inredning, bra mat och skön publik. När gästerna ätit klart förvandlas alltihoppa tydligen till en club. FAB. Tyvärr härjar det både magsjuka och liknande bekymmer i vårt lilla kompisgäng så vi bestämde oss för att skjuta upp besöket. Istället körde jag och Johan på entrecote nere i stan! Mysigt:)

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

My name is jessi.

My name is Jessi. Är hög på livet och på er. Gud va ni är bra:) I slutet av 2010 råkade jag tyvärr fastna i en maskin med mitt ben så att det gick av, whopsi.. Men du, jag kör ändå! Min blogg handlar om mig och mitt nya liv:) Ett liv med protes. Jag är REDO och TAGGAD, är du? Självklart!
RSS 2.0