JAG VILL..


Äta picknick i solen och bara ta det lugnt och njuta av livets fina ögonblick..


Åka på roadtrip dit pepparn inte växer och upptäcka världens alla hörn..


Sitta och prata om livet och drömmar i dom här stolarna tills solen går ner..


Vandra genom ökenlandskap med det här sällskapet utan vetskap om tid eller rum..


Äta maccorons och inte gå upp i vikt på kuppen..


Gå och lägga mig i den här sängen och titta på stjärnorna tills vi somnar..


Gå riktigt lös på Rodeo Drive utan att låta plånboken vila mer än 2 min:)


Sitta och sola med den här fantastiska utsiken, bläddra i magasin och dricka smoothie..


Spana in min älskling på vågorna nånstans på andra sidan jordklotet..


Flytta in i det här huset och bjuda in alla vänner på västa brakfirandet!!

Att hitta sig själv.Jag tror att jag hittade mig själv på riktigt när jag var runt 23.
Innan det var jag rädd och vilsen i mig själv. Sen hände något! Jag gjorde en djupdykning inuti och letade rätt på den där lilla flickan som sprungit bort. And I found her:) Genom livets gång korsar många människor din väg. Vissa är där för att stanna föralltid, andra försvinner iväg och ni möts aldrig igen. Men nånstans så finns det bara en männsiska man alltd kommer behöva dras med, och det är en själv. Därför är det ju den absolut viktigaste relationen att jobba på! Att känna sig trygg i sig själv, MED sig själv, kunna va snäll mot sig själv, trösta sig själv och vara förlåtande när man gjort fel är kanske det finaste som finns. Det finns ett uttryck som jag stötte på för några år sen som jag tagit till mig och jobbar efter varje dag. It goes something like this: 'The most important relationship you have, is the relationship you have to yourself..'' Diane von Furstenburg

Kanske dagens sanning.

Lovely.


Mexico- Coba


Vi satt och funderade på om vi skulle åka till Chichen itza som tillhör ett av världens sju underverk. Men pågrund av att det verkade för omständigt för min dåvarande situation (Blondie på ett ben) så valde vi att åka till Coba istället. Hit åkte vi i buss och väl framme ordnade guiden så att jag kunde åka cykeltaxi runt hela utflykten, SMIDIGT! Coba ligger i Mexikanska djungeln och den största ruinen är över 2000 år gammal! Vi fick bl a se mayaindianernas lekplatser där de offrade människokroppar (Man trodde att skulle återfödas till ett bättre liv). Bara djungeln i sig var otroligt vacker och här fick vi veta att man förr utvann tuggummi från gummiträden..

Mexiko- Tulum


Den här utflykten var helt otrolig. Så himla vacker miljö att det är sinnesjukt! Tulum ligger ungefär 130 km från Cancun och är mer eller mindre känt för sina fina mayaruiner. Vi bokade givetvis guidad tur genom området och trots värmen lyckades man hålla sig fokuserad på olatserna vi besökte. Allt avslutades vid en fantastiskt vacker strand som vi dock skippade att gå ner till pg a säkert ett hundratal branta trappsteg som stod ivägen och det orkade jag inte då, speciellt inte på kryckor ;)

Mexiko- Hotellet.
Vi bokade vår resa via Fritidsresor och bodde på
''Blue Village Exotic- Barcelo Maya Caribe som var ett 4 stjärnigt super bra hotell. Det är ett stort hotellkomplex med massvis av pooler, en uppsjö av olika restauranger, fin lång beach med vitaste sanden du kan tänka dig alltså. Dessutom gick vi på massage och spabehandlingar, man kunde spela tennis, golf, prova vattensporter och allt såntdärt man kan bli sugen på. Vi åkte till Mexiko i februari och då var det ganska exakt 4 måndader sen olyckan hände så allt var ju inte riktigt stabilt fysiskt. Eftersom jag inte hade protes kunde jag inte gå och då var det bra med ett såpass anpassat hotell som vi valde. Jag var jättenöjd!

Får jag vara ytlig 1 min.


Hörrni jag har ju ingen svart väska alltså. Märkligt. Nånstans, betyder väl det att jag måste införskaffa mig en sån, eller hur? Jag funderar på en Chanel Jumbo eller en Birkin (fast den sistnämnda är ju lite småsaftig i priset). Alternativet är en svart balenciaga men dom har ju slutat göra den underbara med guldnitar som jag tycker så mycket om. Hmm, to be continued.

Jamen visst.Idag åt jag lunch med johans mami och kollade på Kungliga brölloppet, MYS! Sen bar det av till djurgården med brorsan för stekning i solen. Det var så himla skönt väder idag! Vi har alltid stått varandra supernära och han är en av väldigt få som vet precis allt om mig. Vi bara pratade och hade det bra hela dagen, precis som det ska va. Passade även på att köpa nya glajjor. Det blev ett par svarta från YSL:) Love them. Har inga i den typen av modell så det var ett KAP. Upptäckte till min förskräckelse att jag måste lämna in mina pilots och carrera brillor på lagning!

Har två mindre resor inplanerade här inom kort, Milano med Petra nästa helg och i slutet av maj Geneve för att hälsa på johans föräldrar.

HEJ DÅ.

True Words.


Dagens to do.


Nej hörri nu är det dags att fylla på underklädeslådan. Jag kommer plöja agent provocateur, chantelle, passionata och La perla tills jag hittat exakt vad jag vill ha. Sen lyckades Charlie klämma in mig för ett akut besök med sling och klipp på corinne and friends:) HE IS AWESOME. Jag är så tacksam att jag har honom, inte bara som frisör utan även som vän! Klokare, smartare, duktigare och mer godhjärtad människa får man leta efter..

Update: Gud så trött man e nu. Jag har gått i säkert 3 timmar med protesen and it hurts! Men det funkar;) Jag har alltså nästan rivit hela inredningen i diverse underklädesbutiker men kom bara hem med två mjuka spets bhar. Inte ok. Blev även Lauren Conrads bok och makeup. GRYMT! Slutade dagen hos charlie som har gjort mig fin i håret igen. Att han ska lämna mig för australien i en månad är ju horribelt men he'll be back innan jag hinner blinka probably. HEJ DÅ.

Bucket list travelling.

Johan, sitter du ner? Nu smäller det! Dessa resemål vill jag göra, vill du? SÄG JA! Vilken först? När åker vi? Jag har redan packat, nästan. Jag är så taggad och redo så det är helt sinnessjukt! Tror nog  inte jag kan vänta jättelänge alltså. Vi pratar typ sekunder. LETS DO THIS!


Australien


Bora Bora


Japan


New Zeeland


Hawaii


Maldiverna


USA


Indien


Luxury.


Vad är lycka?Jag har funderat jätte mycket på det här med lycka. Lycka är inte samma för dig som för mig. Många förknippar lycka med framgång, prestation och förmögenhet. Det finns saker som kan göra en lycklig för stunden, materiella ting, minnen, dofter eller andra sinnesintryck. Ibland går lycka inte riktigt att ta på. Det bara känns i kroppen och sprider sig som en löpeld och känns så himla bra! När jag var i mexiko nyligen så slog insikten ner som en blixt och allt kändes plötsligt glasklart. Lycka är när man känner sig fri. Fri i sig själv, fri i sin relation, fri i världen. Jag känner mig fri! jag är så himla lycklig. SINNES!

Idag är det exakt ett halvår sen olyckan i maskinen. Jag kunde vart i himlen nu, men det är jag inte:) Jag är precis här jag vill vara och jag är så extremt lycklig så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Idag firar jag att jag lever. NU KÖR VI!

Update: Ikväll skålade jag och johans föräldrar med champage. Det kändes så himla bra. Everything happens for a reason. Jag ska göra allt det här som hänt till min fördel. Utan tvekan.

04.27Klockan är över fyra och jessi kan inte sova. Fönstret är öppet och jag registrerar att det låter som en tropisk regnskog utifrån min innergård. Mitt i stan, det är ju fantastiskt:) Fast jag kan liksom inte koncentrera mig, det här oljuden skulle gifta sig bättre med en varm sommardag ute på terassen på landet tror jag. Men du, dagens plus, idag köpte jag en ny spegel! Jättestor (alltså nu pratar vi sinnes), lång, tung, fin. Dagens minus går till tjuven som snodde min nya cykel. Dock känner jag sån otrolig kärlek till den människan för jag tycker att alla är värda en sån fin cykel, puss på dig.

Jessi hjärta Paris.Det måste bli Paris för mig i år. Jag bara känner det! Jag fick en resa dit i julklapp så vi får bara hitta tidpunkt i våra kalendrar. Jag vill se, håll i hatten nu, Eifeltornet, Louvren, Montmartre, Notre-Dame, Parc de la Villette, Galeries Lafayette, Paris Art Market, Vesailles, Moulin Rouge mm. Hur kan det inte blivit av än? Jag tycker det är oklart.

Jag vill åka nu eller senast imorgon. Hur löser vi det här?

MUST DO's 2011

Åka till Paris
Äta massor av kräftor, jättemånga!
Dagliga besök på gymmet
Åka till Milano med petra(?!)
Dra igång mina rutinerade spadagar
Börja knarka vatten
Lära mig gå
Spendera sommardagarna på djurgården
Åka till Rom
Köpa den där systemkameran..
Roadtrip runt sverige
Åka till Venedig
Kramas mer
Leva varje dag som att det va den sista

Important message.


Makes my heart go bom bom bom


Om mig.


Om du som hittat hit har råkat hamna på min blogg för att du är samma situation fysiskt som mig
-BRA. Det är för dig jag skriver.

Jag heter Jessica, är 25 år och har 2010 fått göra en helomställning i livet efter en olycka på jobbet. Tänk att livet kan vända upp och ner bara över en kväll sådär. Det gjorde det verkligen den där onsdagen i slutet av oktober, men jag kan inte annat än att tänka att man kanske kan göra nånting grymt av det här. Nåt RIKTIGT bra! Här (klick) har jag skrivit om olyckan.

Jag fick i slutet av mars min första underbensprotes. Första gången jag fick stå på den för att försöka hitta balansen var  f a n t a s t i s k t. Inom loppet av de sex första månaderna har jag hunnit byta protes 3 ggr. Man växer ur dom fort de första 2 åren. Trots att det många dagar gör väldigt ont kan jag inte sluta leva, göra och utnyttja min förmåga som jag faktiskt fick tillbaka- ATT KUNNA GÅ IGEN! Jag är så himla tacksam för det.

Jag kommer ihåg första veckorna efter olyckan när jag låg på sjukhuset och frenetiskt lusläste halva internet för att försöka hitta bilder, bloggar och sidor som rörde ämnet underbensamputation. Jag ville ju veta allt. Hade så många frågor som jag behövde svar på. Hur det kommer kännas  att gå med en sån där sak på benet, vilka problem man kommer stöta på, hur kommer det se ut? Och kanske det viktigaste: vad kan jag förvänta mig av livet efter det här?

Jag är i och för sig fortfarande bara i början av den här resan, men kom snabbt till insikt med att ingen annan kan sätta mina gränser för vad som är möjligt. JAG gör det. Och man kan i princip göra vad som helst- med lite anspassade metoder. De svårigheter som jag stöter på i vardagen har jag fått lära mig att acceptera som en del av mitt nya liv. Man lär sig snabbt vilka lösningar som fungerar bäst och vad som krävs för att lyckas genomföra det man vill- trots funktionshindret. Everything is possible :) Under kategorin ''Min vardag'' står allt mellan himmel och jord som händer alla dagar i veckan, under ''liv med protes'' finns inlägg som specifikt rör det ämnet lite djupare;)


Välkommen till mitt liv, puss.

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

My name is jessi.

My name is Jessi. Är hög på livet och på er. Gud va ni är bra:) I slutet av 2010 råkade jag tyvärr fastna i en maskin med mitt ben så att det gick av, whopsi.. Men du, jag kör ändå! Min blogg handlar om mig och mitt nya liv:) Ett liv med protes. Jag är REDO och TAGGAD, är du? Självklart!
RSS 2.0